CYBERINLAB

Docker Konteyner Güvenliği​

Ortamınıza göre özelleştirilmiş, izlenebilir ve tekrarlanabilir ihlal
ve saldırı simülasyonları ile
siber dayanıklılığı artırın

Genel Bakış

Docker Konteyner Güvenliği​​

konteyner teknolojilerini kullanan uygulamaların olası güvenlik tehditlerine karşı korunmasını sağlayan bir dizi araç ve politikanın entegre edilmesi sürecidir. Özellikle ticari sistemlerde konteyner teknolojilerinin kullanımı önemli ölçüde arttıkça, kötü niyetli aktörler için cazip bir hedef haline gelmiştir. Tek bir ele geçirilmiş konteyner, bir kuruluşun tüm çevresine giriş noktası olma potansiyeline sahiptir.

Docker Konteyner Güvenliğinin Ana Unsurları

  • Konteyner İzolasyonu: Docker konteynerlerinin birbirlerinden ve ana sistemden izole edilmesi, kötü niyetli aktörlerin bir konteyneri ele geçirdikten sonra diğerlerine ulaşmasını zorlaştırır.

  • CI/CD (Sürekli Entegrasyon ve Sürekli Dağıtım) Güvenliği: Konteyner tabanlı uygulamalar sürekli geliştirilip güncellenir. Bu süreçlerdeki güvenlik açıklarını belirlemek ve kapatmak kritik öneme sahiptir.

  • Konteyner Ömrü Yönetimi: Konteyner güvenliği yalnızca bir konteynerin oluşturulması değil, aynı zamanda çalıştırılması, dağıtılması ve yaşam döngüsünün yönetilmesi sırasında da sağlanmalıdır.

  • Konteyner İmajlarının Güvenliği: Üretilen konteyner imajları doğru şekilde taranmalı ve sadece güvenli imajların kullanıldığından emin olunmalıdır

Docker Konteyner Güvenliği​

Konteyner Güvenlik Hizmetlerinin Faydaları

  • Bütünleşik Güvenlik: Konteynerleştirilmiş uygulama ve ilgili altyapının korunması, organizasyonun genel bilgi teknolojileri güvenliğini de artırır.

  • Çok Katmanlı Koruma: Konteyner güvenliği, bulut, hibrit ve yerel ortamlardaki kaynakları kapsar ve tüm bu katmanlarda güvenliği sağlar.

  • Yaygın Güvenlik Açıklarını Tespit Etme: Konteyner yaşam döngüsünün her aşamasında, güvenlik açıklarını belirlemeye ve bu açıkları kapatmaya yardımcı olur.

Docker konteyner güvenliği, güvenlik zincirinin her halkasında (CI/CD boru hattı, altyapı, çalışma zamanı, vb.) tehditleri ele alır ve bu sayede daha güvenli bir konteyner yönetimi sağlar.

İhlal ve saldırı bildirim hizmetlerimiz felsefemiz etrafında yapılandırılmıştır:

Docker Konteyner Güvenliği​

Docker & Docker Swarm

AWS Fargate​

Amazon ECS & EKS

AWS Elastic Beanstalk

Kubernetes

CoreOS

Ve Barındırma Ortamları ​

AWS

Azure

Google Cloud Platform

On-Premises

+

Özellikler

Ne Tür Konteyner Güvenlik Açıkları Tespit Edilebilir? ​

Cyberinlab olarak sunduğumuz Konteyner Güvenlik Açıkları Tespit Hizmeti, konteyner tabanlı uygulamalarınızın güvenliğini sağlamak ve olası tehditleri önceden tespit etmek için geliştirilmiştir. Konteyner taraması, birçok potansiyel güvenlik açığını ortaya çıkararak işletmenizin siber tehditlere karşı korunmasına yardımcı olur. Tespit edilebilecek başlıca güvenlik açıkları şunlardır:

1. İmaj Güvenlik Açıkları:
Konteyner imajlarında yer alan güvenlik açıkları, imaj içerisine gömülü olan kütüphaneler veya bağımlılıklardan kaynaklanabilir. Örneğin, bir konteyner imajı, kullanılan temel imajın güvensiz bir kütüphanesini içerebilir.

2. Kötü Amaçlı İmajlar:
Konteynerler genellikle üçüncü taraf imajlara dayalı olarak inşa edilir. Güvenilmeyen bir kaynaktan alınan bir imaj, kötü amaçlı yazılım içerebilir veya güvenlik yanlış yapılandırmaları barındırabilir, bu da konteynerleri saldırılara açık hale getirebilir.

3. Erişim Kontrolleri:
Konteynerlerin, kullanıcıların konteynerlere erişimini kısıtlamak için yerleşik erişim kontrol mekanizmaları vardır. Bu kontrollerin yanlış yapılandırılması veya zafiyet içermesi durumunda, saldırganlar yetkilerini yükselterek konteyneri ele geçirebilirler.

4. Uygulama Güvenlik Açıkları:
Konteyner içerisinde kurulu olan uygulamalarda bulunan güvenlik açıkları, saldırılara karşı savunmasız hale gelebilir ve ciddi güvenlik risklerine yol açabilir.

Cyberinlab olarak, konteyner ortamlarınızı düzenli olarak tarayarak bu tür tehditleri tespit ediyor ve güvenlik risklerinizi en aza indirmenize yardımcı oluyoruz.