Cyberinlab, Türkiye’nin önde gelen siber güvenlik danışmanlık ve eğitim firmalarından biridir.
Gelişen teknolojik trendlere ve güncel tehditlere karşı müşterilerine özel çözümler sunarak bilgi güvenliği alanında profesyonel destek sağlar. Siber güvenlik danışmanlığı, siber güvenlik eğitimleri, kurumsal ve bireysel siber güvenlik hizmetleri gibi çeşitli alanlarda hizmet vermektedir. Cyberinlab, siber güvenlik sektöründe tecrübeli uzmanlar tarafından yönetilmekte olup, müşterilerine en kaliteli hizmeti sunma hedefiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.
Ağ ve Sunucu Adli Bilişim İncelemeleri
Sunucu Adli Bilişim Analizi
Sunucu(server) adli bilişim analizi; oluşan adli vaka sonucu kurum veya firmaya ait sunucularda log kayıtlarının, ağ paketlerinin incelenmesi, ilişkilendirmelerin oluşturulması ve raporlanmasıdır. Active Directory, Exchange Server, DNS, Domain, Web Server gibi rollere sahip sunucularda incelemeler gerçekleştirerek uzman mütalaası/bilirkişi raporu hizmeti sunmaktadır.
Cyberinlab, Facebook, Instagram, Twitter, Skype, Outlook, Scorp, WhatsApp, Snapchat, MySpace, LinkedIn, Mynet, Pinterest, Doostang gibi karmaşık medya adli soruşturmaları yapmak için yeterli bilgi, beceri ve tecrübeye sahiptir.
Akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar bugün neredeyse her yerde varlar değil mi? Bu sayede gittiğimiz her yere sosyal medya platformlarına bağlanabiliyoruz. Sosyal medyaya devamlı olarak bir şekilde erişim sağlamamız adli bilişim araştırmalarında önemli bir rol oynamaktadır. Bu konuya herkesin gözünden bakabilme yeteneğine sahip olunması gerekliliği adına adli bilişim araştırmacılarımız aynı zamanda birer sosyal medya uzmanıdır d
Yeteneklerimiz
Sosyal ve ticari hayatlarımız birbirine bağlandığında, sosyal paylaşım sitelerindeki yaşantımız ve bıraktığımız izlerimiz(paylaşım niteliği) çoğunlukla yüksek profilli vakalarla ilişkilendirilebilir. Çoğunlukla, bu izler dijital dünya açısından birçok bilişim suçuna kanıt sağlayan temel bir yapı oluştururlar. Bu yüzden sosyal medyada attığımız her adımın ve yaptığımız her işlemin karda yürür gibi iz bırakabileceğini de göz ardı etmemeniz gerekir. Dijital dünyada hiçbir işlem, iz bırakmadan yok edilemez.
- Koruma: Sosyal ağ profillerini korumak için tasarlanmış çeşitli adli araçlar kullanmak. (Facebook, MySpace, Google+ vb.)
- Bozulmayı Tespit Etme: Bir hesabı kimin oluşturduğunu, hesap silindiyse, bir hesabın belirli yönleri değiştirilmişse, sosyal paylaşım ağı platformlarını analiz etmek ve değiştirilmiş veya yok edilmiş sosyal medya hesaplarını çevreleyen diğer gerekli ayrıntıları düzeltmek.
- Kimlik Doğrulama: Sosyal medyanın özgünlüğünü oluşturmak adına gerçek ve sanal kişileri tespit etmek.
- Hukuk Müşavirliği: Teknik bulguları avukatların ve savcıların sindirilebileceği bilgiye dönüştürmek.
- Soruşturma: Hem yöntem girişini hem de olayın kapsamını belirlemek için sosyal medya hesaplarını araştırma, ayrıca veri kaybını belirlemek ve niceliksel hale getirmek.
- Adli Bilişim: İlgili sosyal medya paltformlarını en ileri teknolojiyi kullanarak tanımlamak.
- Uzman Tanık: Sosyal medya platformalarının niteliği konusunda bir mahkemeye bilgi veren veya mahkemede ifade edilen yoğun tecrübe ve başarı.